Az orfeum szelleme

A Madách Színház legendái a banántánctól a Macskákig

Az első világháború előtti Budapest egész Európában híres volt mulatóiról, féktelen éjszakai életéről. Az egyik leghíresebb intézmény az Erzsébet körúti Royal Orfeum volt, vagy ahogy ma ismerjük: a Madách Színház

 Itt aztán tényleg nem volt fék a bulivonaton: ha kellett, színpadra betuszkolt elefántokkal fokozták a hangulatot. Az 1920-as évek Budapestjén pedig egyetlen kulturális esemény sem kapott akkora figyelmet, mint Joséphine Baker fellépése a Royal Orfeum színpadán, egy szál tangában, tollakban és banánszoknyában. Az orfeumban benne volt a korabeli város minden zabolátlansága, vaskossága és életigenlése.

Hogyan lett fülledt mulatóból Magyarország kedvenc musical színháza, ahol évente gyerekek és felnőttek tömegei lesznek a műfaj rabjai örökre és menthetetlenül? 
A hosszúlépés.járunk? és a Madách Színház közös bejárásán felfedezzük az épület történetét és a varázslatos, kulisszák mögötti világ titkos zugait. Vajon hány kolléga elhivatott munkája szükséges ahhoz, hogy a nézőtéren csak azt lássuk, hogy elrepül a fejünk felett Mary Poppins, vagy estéről estére lezuhan Az operaház fantomjának kristálycsillára?

Tarts velünk és fedezzük fel egy különleges munkahely csillámporos hétköznapjait!

A helyszín jellegéből adódóan sokat fogunk lépcsőzni, illetve tériszonnyal küzdőknek nem ajánljuk a programot! Kérjük, ezt vegyétek figyelembe jegyvásárláskor!

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát " Az orfeum szelleme" sétát?  A sétát magánprogramként is megrendelheted ide kattintva, ennek ára: 182 900 Ft + ÁFA.

Hosszúlépés élmény, csak Nektek! 

A séta a Madách Színházzal együttműködésben valósul meg.

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Budapest Budapest | Kortárs séta Kortárs séta | Épületbejárás | Magánsétaként is megrendelhető |
Időtartam
120 perc
Indulás
Madách Színház épülete - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 31. (térkép)
Érkezés
Madách Színház épülete - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 29-33. (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

április 2, vasárnap
Indulás: 12:00
április 7, péntek
Indulás: 12:00
április 8, szombat
Indulás: 12:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!