Aczél György nyomában Újlipótvárosban

Tilt, tűr, támogat

Megfigyeltek és megfigyelőik élete a Kádár-kor Újlipótvárosában.

Újlipótváros hangulatos utcái gyakran sötét titkokat rejtenek. Sétánkon két órára megelevenedik a Kádár-kor értelmiségének világa, ahol a falnak is füle volt. Kiderül, hogyan telt meg ügynöklakásokkal a második világháború alatt nemzetközi gettóként használt városrész és kik voltak a megfigyeltek és megfigyelőik. Bepillantunk a rendszert balról kritizálók mindennapjaiba, és megismerkedünk a demokratikus ellenzék születésével is. Megmutatjuk, merre vonultak a tankok 1956-ban, hol töltötte a munkanapokat Kádár János. Kiderül, mi mindenre jó, ha egy épületnek két bejárata van és végül eljutunk Aczél György egykori otthonáig is.

Kategóriák
Történelmi séta Történelmi séta | Kutyabarát séta Kutyabarát séta | Fiatalkorúaknak nem ajánlott Fiatalkorúaknak nem ajánlott | Budapest Budapest | Magánsétaként is megrendelhető | Séták hétvégéje |
Időtartam
150 perc
Indulás
5. kerület, Balaton utca és Széchenyi rakpart sarka, a Kovács Béla szobornál (térkép)
Érkezés
13. kerület, Pozsonyi út 41. szám alatt (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

április 2, vasárnap
Indulás: 15:00
április 23, vasárnap
Indulás: 15:00
május 14, vasárnap
Indulás: 15:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!